Faktureringsplattformen Billectas primära syfte är att hjälpa sina kunder att ta, och få, betalt. Plattformen erbjuder en komplett lösning från skapande av faktura till indrivning av betalning. Med ambitionen att tillhandahålla ett stort antal funktioner, distributionssätt och betalvägar, till aktörer i ett stort antal branscher, har komplexiteten i tekniken ökat i takt med utvecklingen. Paketering har därför blivit A och O för att tillgängliggöra produkten för marknaden. Under 2023 presenterar SaveLend Group i varje kvartalsrapport ett kundcase som beskriver hur ett bolag inom Billectas främsta kundkategorier använder faktureringsplattformen. I denna rapport fokuserar vi på kundkategorin välgörenhetsorganisationer genom att belysa samarbetet med Barncancerfonden.

Barncancerfonden

Barncancerfonden grundades den 1 januari 1982 och är den främsta finansiären av barncancerforskning i Sverige. Varje dag drabbas ett barn av cancer, en diagnos som oundvikligen kastar om tillvaron för hela familjen. Tack vare generösa donationer från både enskilda personer och företag överlever idag över 85 procent av de drabbade barnen. I slutet av 1970-talet var motsvarande siffra endast 50 procent.

Genom hundratals forskningsprojekt varje år strävar Barncancerfonden efter att utveckla nya och förbättrade metoder för att lindra och bota barncancer. Andra viktiga mål inkluderar att stödja barn och deras familjer som påverkas av sjukdomen, samt att driva frågor som rör barn med cancer i samhället. Barncancerfonden besöker också skolor och andra forum där de delar med sig av sin kunskap om barncancer och berättar om deras arbete för att bekämpa den.

Implementering

Barncancerfonden har varit kund hos Billecta sedan 2019 och använder Billectas plattform för att underlätta uppsättningen av nya barnsupportrar, vilket är personer som skänker pengar varje månad för att bidra till kampen mot barncancer. När någon vill sätta upp ett månadsgivande på hemsidan fyller de i sitt personnummer och signerar med BankID, så hämtas kontouppgifter via Billectas API. Detta är en tjänst som idag används av ett stort antal svenska välgörenhetsorganisationer. Tekniken bidrar inte enbart till att förenkla kundresan utan motverkar även risken för felaktig inmatning av kontouppgifter.

Tjänsten bidrar också till att göra den administrativa hanteringen enkel och smidig för Barncancerfonden. Med Billecta slipper Barncancerfonden all manuell hantering kring medgivande- processen, vilket annars är en väldigt tidskrävande process.

Billectas teknik möjliggör för automatisering av hela fakturahanteringsprocessen men det går också bra att använda specika delar av Billectas erbjudande och koppla det till ett befintligt system. Så ser det ut för Barncancerfonden, där tjänsten för kontonummerhämtning integreras i det befintliga affärssystemet via Billectas API.

”Den automatiska hämtningen av konton och digitala signeringen via Billecta har effektiviserat vår hantering av månadsgivare, samt medfört ökad konvertering och större intäkter i kampen mot barncancer”, säger Martin Bergseth, IT-chef på Barncancerfonden.

Barncancerfonden arrangerar varje år galan Det Svenska Humorpriset där Sveriges komiker hyllas och prisas, samtidigt som tv-tittarna har möjlighet att bidra till kampen mot barncancer. Årets gala programleddes av Carina Berg och gick av stapeln på Berns Salonger den 2 oktober. Under kvällen bidrog Billecta med 1 995 kontonummerhämtningar som tillsammans med övriga insatser resulterade i att över 6 000 nya Barnsupportrar värvades och hela 53 miljoner kronor samlades in till Barncancerfondens livsviktiga arbete för att er barn ska överleva och leva ett gott liv.

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!