Faktureringsprogram för småföretag

Vi automatiserar hela ditt faktureringsflöde och hjälper dig att både ta betalt och få betalt.

  • Avprickning, kravhantering och påminnelsehantering
  • API- och integrationsvänligt
  • Automatisk bokföring
  • Ingen bindningstid

Testa Billecta kostnadsfritt och fakturera gratis i 30 dagar

Genom att skicka in detta formulär godkänner jag villkoren

Faktureringsprogram för småföretag

Att driva ett litet företag är roligt, utmanande och tidskrävande. Som småföretagare behöver man se till att man har implementerat sådana system som gör att man kan avsätta den största delen av sin tid på själva verksamheten snarare än administrationen. Ett bra faktureringsprogram för små företag gör just det möjligt. Med ett sådant kan du skicka fakturor med några få knapptryck, och du behöver inte lägga ner timmar på att bocka av när inbetalningarna har inkommit. Billectas faktureringsprogram är omtyckt bland småföretag mycket tack vare det enkla gränssnittet, de många integreringsmöjligheterna och de automatiserade processerna.

Ett billigt faktureringsföretag för enskilda firmor och andra småföretag

Billectas faktureringsprogram kommer med många fördelar som småföretagare uppskattar. Tjänsten är kostnads- och tidseffektiv, och den har inte heller någon bindningstid. Att skapa och skicka en faktura kostar bara nio kronor, och när du som företagare väl har skickat iväg betalningskravet till din kund tar Billecta hand om resten. Vi sköter avprickning av inkommande betalningar, och du kan även välja att systemet automatiskt ska skapa och skicka påminnelser och inkassokrav.

Att det är så pass billigt som det är att skicka fakturor via vårt program innebär att vår lösning är lämplig för dig som inte har en väldigt stor verksamhet men som vill att faktureringen ska ske så smärtfritt som möjligt. Självklart har vi även lösningar för dig med en mer omfattande verksamhet och flera fakturor.

I portalen får du uppge information om ditt företag, såsom organisationsnummer och betalningsvillkor. Varje gång du sedan skapar en faktura kommer de uppgifterna automatiskt adderas på fakturan. Utöver att själva framtagandet av en ny faktura är enkelt med Billecta finns det även flertalet andra fördelar med att använda faktureringsprogrammet.

Faktureringsprogram med fast fakturakostnad

11 kronor per faktura

Du skapar och skickar enkelt dina fakturor. Därefter tar vi hand om resten.
Enkelt!

  • Inga tidskrävande moment
Faktureringsprogram med bra fakturaleverans

Skicka som det passar dig

Skicka dina fakturor via post, e-post, SMS, Kivra eller som efaktura. Vi erbjuder en mängd leveransalternativ!

  • Privatpersoner och företag

  • Kundanpassad leverans

Faktureringsprogram med automatisk avprickning

Automatisk avprickning

Få automatisk avprickning av inbetalningar, direkt till ditt bankgironummer.

  • Komplett bokföring

  • Betalning direkt till eget konto

Fem anledningar att välja Billecta:

Fakturaservice

Innehåller alla delar från skapande av faktura tills den är betald och bokförd. Vi hjälper dig från start till mål!

Fakturaprogram med fakturaservice

Fakturahantering

Skicka fakturan i vilket format du vill, och ta betalt med vilken metod du vill.

Faktureringsprogram med avtalsfakturering

Kravhantering

Påminnelse- och kravhantering är integrerat i vårt system. Du behöver inga externa tjänster.

Faktureringsprogram med påminnelsehantering

Fakturaköp/Factoring

Med ett klick kan du sälja din faktura till oss och få betalt direkt. Inga onödiga mellanhänder eller lång väntan på att pengarna ska bli insatta.

Faktureringsprogram med fakturaköp

Autogiro

Vi erbjuder en fullständig och lätthanterad autogirolösning för dina kunder.

Faktureringsprogram med autogiro

Flexibelt faktureringsprogram för småföretag

Att få betalt på ett sätt som både passar för dig som har enskild firma och för dina kunder är naturligtvis något som är möjligt med Billectas faktureringsprogram. Du kan bland annat låta dina kunder betala till bankgiro, Swish eller e-faktura. Det är även möjligt att ta emot betalningar via autogiro.

Samtliga fakturor du skickar ut kommer kunden dessutom få tillgång till via vår kundportal. På fakturan finns en länk till rätt hemsideadress och via den kan dina kunder se sina fakturor och vid behov ladda ner dem. Eftersom fakturorna finns tillgängliga digitalt på det här sättet kommer du inte behöva lägga ner tid på att hitta kopior och skicka ut dem igen ifall kunden av någon anledning önskar det.

Billectas faktureringsprogram kommer även med många alternativ kring hur du kan skicka fakturor. Du kan till exempel välja om du vill skicka dem som SMS, mail eller via vanlig post.

Avprickning av inkommande betalningar

I företagets kundreskontra kan du se om en faktura du har skickat är betald eller obetald. Att hålla sig uppdaterad kring status på de fakturor man har skickat kan vara något som tar en hel del tid, men det har vi på Billecta en lösning på. När du använder vårt faktureringsprogram kommer alla inbetalningar som görs matchas med rätt kundfordran, och därefter prickas av automatiskt. Du behöver alltså inte göra någon manuell avprickning, utan det tar systemet hand om åt dig.

Fakturapåminnelser och inkassoärenden

För en egenföretagare är det av största vikt att man får in sina betalningar i tid. I ett litet företag finns det inte alltid så stora marginaler, och därför behöver man vara säker på att ens kunder också betalar för det arbete man har utfört. Om du fakturerar själv utan ett bra faktureringsprogram och kunden inte betalar behöver du själv skapa en påminnelsefaktura och skicka iväg den. Att hålla koll på vilka fakturor som är betalda och inte är bara i sig något som tar sin tid, och att därefter också behöva skicka ut nya fakturor gör det hela ännu mer omständligt.

Förutom att Billecta automatiskt prickar av inkomna betalningar mot rätt faktura så kan du som småföretagare också göra inställningar på plattformen gällande påminnelser. Du kan bestämma när en påminnelse ska skapas och när den ska skickas iväg, och sedan tar programmet hand om att göra jobbet åt dig. Märker faktureringsprogrammet att en faktura inte är betald och är så pass försenad att den bockar av kriterierna för att en påminnelse ska skickas kommer det också göras. Du behöver alltså inte göra något åt den saken själv. På samma sätt som du kan göra inställningar för påminnelser på plattformen kan du även göra liknande inställningar som reglerar när en faktura ska skickas till inkasso.

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!

Vi använder redan
Billecta

Från småföretagare till giganter och organisationer – våra tjänster
används av alla typer av verksamheter.

Fastum logga
WWF logga
billecta-kund-cancerfonden-h30px
Röda korset logga

Faktureringsprogram med stöd för RUT och ROT

Många enskilda firmor och andra småföretag erbjuder sina kunder tjänster som ger dem rätt till ROT- och RUT-avdrag. I Billectas faktureringsprogram kan du enkelt addera när sådana avdrag ska göras, och sedan justeras arbetskostnaden på fakturan i enlighet med den procentsats som kunden har rätt till. När fakturan har blivit betald kommer programmet skapa det underlag som ska skickas in till Skatteverket.

Småföretag kan sälja fakturor till Billecta

Förutom att vi på Billecta har ett faktureringsprogram som passar bra för små företag kan du som egenföretagare även sälja fakturor till oss. Det kan vara tacksamt om du inte vill riskera att försämra likviditeten. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer om fakturaköp. När du säljer en faktura till oss ser vi till att ta över hela ärendet, och betalar ut pengar till dig för fakturan direkt även fast kunden inte ännu har betalat.

Prova ett bra faktureringsprogram för småföretag kostnadsfritt

För oss på Billecta är det viktigt att ha ett kundfokuserat arbete och att utforma våra tjänster därefter. Därför erbjuder vi dig som är småföretagare att prova vårt faktureringsprogram som demoversion i en månads tid utan någon som helst kostnad. Du får gärna kontakta oss om du vill prova programmet, eller om du vill veta mer om hur vi kan anpassa lösningen efter ditt företags unika behov.

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!