Faktureringsprogram för aktiebolag

Vi automatiserar hela ditt faktureringsflöde och hjälper dig att både ta betalt och få betalt.

  • Avprickning, kravhantering och påminnelsehantering
  • API- och integrationsvänligt
  • Automatisk bokföring
  • Ingen bindningstid

Testa Billecta kostnadsfritt och fakturera gratis i 30 dagar

Genom att skicka in detta formulär godkänner jag villkoren

Billecta – Ett faktureringsprogram för aktiebolag

Du som har ett aktiebolag behöver ha ett smidigt system för att skicka fakturor till dina kunder. Att betalningar kommer in i tid och att arbetet med fakturering tar så lite tid i anspråk som möjligt är saker som gör det enklare att driva ett bolag. Billectas faktureringsprogram är enkelt att använda och kan anpassas efter varje företag. En stor del av arbetet som rör fakturering går dessutom att hantera genom automatiserade processer.

Ett bra faktureringsprogram för aktiebolag

Med Billectas faktureringsprogram är det enkelt att sköta faktureringen. Genom att använda vårt faktureringsprogram kan du sänka företagets kostnader, och i och med att tjänsten hanterar både större och mindre mängder fakturor lika effektivt kommer du spara en hel del tid. Programmet är utvecklat för att vara flexibelt och passar därför lika bra för stora som små aktiebolag.

En stor fördel med programmet är att aktiebolag antingen kan välja att integrera det med ett befintligt affärssystem eller att skapa och skicka fakturor manuellt i webbapplikationen. Det här gör att faktureringsprogrammet är lämpligt för en mängd olika affärsmodeller och verksamhetsområden.

Faktureringsprogram med fast fakturakostnad

11 kronor per faktura

Du skapar och skickar enkelt dina fakturor. Därefter tar vi hand om resten.
Enkelt!

  • Inga tidskrävande moment
Faktureringsprogram med bra fakturaleverans

Skicka som det passar dig

Skicka dina fakturor via post, e-post, SMS, Kivra eller som efaktura. Vi erbjuder en mängd leveransalternativ!

  • Privatpersoner och företag

  • Kundanpassad leverans

Faktureringsprogram med automatisk avprickning

Automatisk avprickning

Få automatisk avprickning av inbetalningar, direkt till ditt bankgironummer.

  • Komplett bokföring

  • Betalning direkt till eget konto

Fem anledningar att välja Billecta:

Fakturaservice

Innehåller alla delar från skapande av faktura tills den är betald och bokförd. Vi hjälper dig från start till mål!

Fakturaprogram med fakturaservice

Fakturahantering

Skicka fakturan i vilket format du vill, och ta betalt med vilken metod du vill.

Faktureringsprogram med avtalsfakturering

Kravhantering

Påminnelse- och kravhantering är integrerat i vårt system. Du behöver inga externa tjänster.

Faktureringsprogram med påminnelsehantering

Fakturaköp/Factoring

Med ett klick kan du sälja din faktura till oss och få betalt direkt. Inga onödiga mellanhänder eller lång väntan på att pengarna ska bli insatta.

Faktureringsprogram med fakturaköp

Autogiro

Vi erbjuder en fullständig och lätthanterad autogirolösning för dina kunder.

Faktureringsprogram med autogiro

Fakturera för prenumerationer, inköp i webbshop och konsultverksamhet

Att Billectas faktureringsprogram går att användas både manuellt och i kombination med aktiebolagets affärssystem går det att se till att ditt företag får betalt för sitt arbete oberoende av hur verksamheten ser ut. Via faktureringsprogrammet kan allt från konsultverksamheter och företag som erbjuder sina kunder abonnemangstjänster till bolag som säljer produkter via nätet smidigt säkerställa att de får betalt för sitt arbete. Vi på Billecta hjälper gärna ditt aktiebolag att hitta en lösning som är speciellt anpassad efter era behov.

Oavsett vilken verksamhet ditt företag har kommer samtliga fakturor som skapas med vår hjälp se ut som att ni har tagit fram dem själva. Det går att addera företagets logga på fakturan, bolagets betalningsvillkor och naturligtvis vilket kontonummer betalningen ska ske till.

Automatisk matchning av inbetalningar och kundreskontra

Med faktureringsprogrammet är det enkelt att göra avstämningar av alla inbetalningar. Aktiebolaget behöver inte ha ett klientmedelskonto för att det ska vara möjligt, utan programmet känner automatiskt igen inbetalningarna och kommer matcha dem mot företagets kundreskontra. 

Att programmet gör det här per automatik underlättar avsevärt vad gäller bokföringen. Många aktiebolag gör fortfarande det här arbetet manuellt, och det blir snabbt något som kräver en stor mängd tid. Därför kommer ni genom Billectas faktureringsprogram uppnå ett mer effektivt fakturaflöde.

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!

Vi använder redan
Billecta

Från småföretagare till giganter och organisationer – våra tjänster
används av alla typer av verksamheter.

Fastum logga
WWF logga
billecta-kund-cancerfonden-h30px
Röda korset logga

Faktureringsprogram som kan integreras med affärssystem

Vi på Billecta strävar efter att skapa integrationer mellan vårt faktureringsprogram och de affärssystem som våra kunder faktiskt använder. Målet med programmet är att det ska vara enkelt för aktiebolag att använda sitt befintliga affärssystem tillsammans med faktureringsverktyget, och det är något vi lägger ett stort värde vid att möjliggöra. Det är inte enbart de stora ledande systemen som programmet kan integreras med, utan även med andra system som våra kunder har efterfrågat.

Tack vare vår erfarenhet av att skapa integreringar kan vi även bistå aktiebolag som har tagit fram ett eget affärssystem. Hur integrationen ska se ut är alltid upp till er. Det går lika bra att skapa en integrering som låter er hantera fakturorna i vårt gränssnitt och att addera alla funktioner till ert eget system.

Fakturaprogram med kravhantering

Som aktiebolag är det viktigt att man får betalt i enlighet med sina betalningsvillkor. Om man inte får det kan det i värsta fall bli problem med likviditeten. I de flesta situationer går det inte så långt, men det innebär ändå att man står inför ett merarbete när man behöver skicka ut påminnelser och betalningskrav till de kunder som inte har betalat i tid.

Med vårt faktureringsprogram är stressen med obetalda fakturor ett minne blott. Billectas faktureringsprogram för aktiebolag gör det möjligt att skapa automatiserade processer vad gäller kravhantering. I systemet går det att göra inställningar för hur och när en påminnelse ska skickas ut, och när de kriterierna är uppfyllda skapar programmet en påminnelse och skickar ut den – utan att ni behöver vidta några åtgärder. På samma sätt går det även att ställa in när en obetald faktura ska gå vidare till inkasso.

Faktureringsprogram med stöd för olika valutor

Som aktiebolag kan ni både ha kunder inom och utanför Sverige. Sådana företag kan behöva ett faktureringsprogram som klarar av att matcha alla inkommande betalningar med rätt kundfordran. Billectas faktureringsprogram har stöd för ett 40-tal olika valutor, och avprickningen sker per automatik oberoende av om inbetalningen görs med Swish eller bankgiro.

Det går naturligtvis också att skapa fakturor där betalningskravet anges i en annan valuta än svenska kronor. Om fakturan skapas i en annan valuta kommer programmet automatiskt korrigera inbetalningskontot till IBAN-nummer. Om du dessutom har en bank som är redo för P27 kan vi även pricka av dina utlandsbetalningar automatiskt.

Billectas faktureringsprogram uppskattas av kunderna

För att ett faktureringsprogram ska vara riktigt bra ska det inte bara uppskattas av aktiebolaget, utan även av alla kunder. För att underlätta för dina kunder har Billecta en egen kundwebb där samtliga kunder kan hitta fakturauppgifter, ladda ner fakturor och eventuella krav som skickats ut. Det här innebär att ni som aktiebolag inte behöver skicka iväg en ny faktura om kunden har tappat bort den, eftersom de enkelt kan komma åt den själva.

Vill ni underlätta faktureringen för ert aktiebolag har ni möjlighet att prova vårt faktureringsprogram gratis i 30 dagar. Vi erbjuder samtliga nya kunder att bekanta sig med en demoversion av programmet, för att på det sättet kunna skapa sig en uppfattning om hur verktyget kan underlätta fakturahanteringen.

Varmt välkomna att ta kontakt med oss på Billecta för att få prova ett faktureringsprogram som både sparar er tid och pengar!

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!