Autogiro utan krångel

Att sätta upp en autogirolösning behöver inte vara krångligt.
Genom oss får du systemet som krävs.

Vi löser din autogirokoppling

Många företagare upplever, inte utan fog, att det är krångligt att sätta upp och administrera en autogirolösning. Tack vare Billectas system slipper du dessa moment och behöver inte hålla på med resurskrävande filhanteringar.

Autogiro hos Billecta

Välj autogiro genom oss och
få det systemet som krävs

Autogiro oavsett storlek

Oavstt storlek på ditt företag eller volym på skickade fakturor kan vi enkelt sätta upp autogirobetalning åt dina kunder.

Autogiro oavsett storlek

Slipp filhantering

Via Billectas autogirolösning slipper du hålla på med resurskrävande filhantering, utan kan lämna all administration åt oss.

Slipp filhantering med Autogiro

Förenkla för kunden

Kunder föredrar ofta autogirobetalning för att inte behöva tänka på återkommande betalningar. Via oss kan du erbjuda alla kunder detta.

Autogiro är bra för kund

Vi använder redan
Billecta

Från småföretagare till giganter och organisationer – våra tjänster
används av alla typer av verksamheter.

Har du ett företag och vill testa Billecta kostnadsfritt i 30 dagar?

Hur fungerar autogiro för företagare?

Autogiro är något som passar för dig som har återkommande kunder och som vill erbjuda dem en tjänst som gör det enkelt att betala fakturorna i tid. När man aktiverar autogiro som kund kommer pengarna dras automatiskt från kontot varje månad och föras över till ditt företagskonto. Det här är en stor fördel eftersom det minimerar tiden du behöver lägga ner på att bevaka varje enskild faktura som har skickats för att kontrollera om kunden har kommit ihåg att betala den.

En annan positiv effekt med att aktivera autogiro som betalningsmöjlighet är att du vet när du får in betalningarna eftersom de sker per automatik på fakturans förfallodag. Det innebär i sin tur att du som har ett företag har lättare att få en överblick över kassaflödet. Även många kunder föredrar att ha sina betalningar på autogiro. För dem innebär autogiro att de vet att pengarna kommer dras från kontot och att de i sin tur inte behöver tänka på att lägga in dem manuellt för betalning varje månad, eller att riskera att glömma bort dem och få en påminnelseavgift. Autogiro är alltså något som både är tacksamt för företagare och deras kunder.

Billecta löser autogirokopplingen

Vill du hitta ett faktureringsprogram som kan hantera autogiro är Billecta ett pålitligt val. Vår lösning är enkel att komma igång med, något som i många fall kan vara en av anledningarna till att man väljer att inte göra en sådan koppling. Eftersom Billectas system är skapat för att du inte ska behöva genomgå krångliga och tidskrävande processer och hantera många olika filer kan du snabbt erbjuda alla dina kunder att betala med autogiro.

Vilka företag kan aktivera autogiro i Billecta?

I en del faktureringsprogram krävs det att företaget som vill erbjuda autogiro till sina kunder ska ha en viss fakturavolym varje månad. Några sådana krav finns inte hos oss på Billecta. Alla våra företagskunder kan välja att göra en autogirokoppling, oavsett hur stor omsättning bolaget har och hur många eller stora fakturor som skickas varje månad. Autogiro är alltså framförallt ett passande betalningsalternativ för sådana kunder som är återkommande, exempelvis på månads- eller årsbasis. Exempelvis är autogiro praktiskt för betalning av medlemsavgifter, prenumerationer eller hyror.

Kom igång med autogiro i Billecta

Vill du använda dig av Billecta och aktivera autogiro behöver du först och främst ha ett eget bankgironummer. När du öppnar ett konto hos oss sker all fakturering som standard till ett av våra klientmedelskonton. Det betyder att du skapar fakturorna men att kunden betalar till ett klientmedelskonto. När betalningen sedan har kommit in för vi över de pengarna till företagets bankkonto. När faktureringen görs med ett av våra klientmedelskonton som mottagare tar det i och med det lite längre innan pengarna landar på företagets eget bankkonto, och det är inte möjligt att använda autogiro om faktureringen görs på det sättet.

Vill du aktivera autogiro ska du alltså ange ett eget bankgironummer. Det gör du när du är inloggad på dina sidor på Billectas portal. Det krävs också att du har ett autogiroavtal som är kopplat till bankgironumret. För att få ett sådant avtal, som sedan kopplas till Bg Autogiro, tar du kontakt med den bank där företaget har sitt konto.

Företaget behöver autogiromedgivanden från alla kunder

När du har angett företagets bankgironummer och numret för autogiroavtalet är nästa steg att få medgivanden av de kunder som vill använda sig av automatiska betalningar. Som företagare kan du alltså inte själv bestämma vilka kunder som ska betala via autogiro utan det är något varje enskild kund ska godkänna på förhand. Det du som företagare ska göra är att ange alla medgivanden du har fått när du är inloggad på portalen och varje gång en ändring görs eller en ny kund läggs till kommer Billecta skicka den informationen vidare till den bank kunden har för att kunna genomföra de framtida betalningarna.

När du väl har fört in de medgivanden du har fått kan du skapa nya fakturor direkt i Billectas portal. När du skapar en faktura som ska skickas till en kund som har gett sitt medgivande för autogiro ser du det i fakturaverktyget. Fakturan skickas efter det digitalt till kundens bank och pengarna dras på förfallodagen. Krångligare än så är det inte att använda sig av autogiro hos oss på Billecta!

Andra betalningsmöjligheter när du fakturerar i Billecta

Det är naturligtvis inte bara via autogiro du kan använda när du fakturerar dina kunder i Billecta. Alla kunder kanske inte heller vill ansluta sig till autogiro utan föredrar andra betalningsmöjligheter. Du som har ett eget bankgironummer kan även välja att skicka e-fakturor och det går även att skicka fakturan per e-post eller som vanlig post. Om du gör det får kunden en länk till sin faktura och kan betala direkt via den. Där går det att välja mellan betalningsalternativen Swish, kortbetalning och även autogiro. I och med det här kan du genom Billecta fakturera dina kunder och låta dem välja det betalningssätt som passar dem allra bäst.

Fakturera med Billecta på det sätt du vill

Att erbjuda en smidig och användbar faktureringsportal är exakt det som är målet för oss på Billecta. Efter att ha mött många företagares faktureringsbehov är vi trygga med att vår lösning även kan passa ditt företag oavsett hur stort eller litet det är och vilken verksamhet du driver. För oss är det en självklarhet att du får prova tjänsten gratis innan du bestämmer dig om du vill starta en prenumeration. Därför erbjuder vi dig att prova Billecta 30 dagar utan någon som helst kostnad eller förpliktelse. Vi ser fram emot att få bistå dig och din verksamhet med en praktisk faktureringsplattform som låter dig avsätta din tid på det du gör bäst – att driva själva verksamheten.