Faktureringsprogram – Komplett för företag

Vi automatiserar hela ditt faktureringsflöde och hjälper dig att både ta betalt och få betalt.

  • Avprickning, kravhantering och påminnelsehantering
  • API- och integrationsvänligt
  • Automatisk bokföring
  • Ingen bindningstid

Testa Billecta kostnadsfritt och fakturera gratis i 30 dagar

Genom att skicka in detta formulär godkänner jag villkoren

Vårt fakturaprogram hanterar hela processen

Billecta erbjuder en komplett fakturaservice, från att du skapar din faktura till att du skickar ut den i valfri kanal. Detta inklusive inbetalning med ett komplett utbud av betalningsalternativ (Swish, autogiro, kort, direktbankbetalning), och avstämning. Detta innehåller också uppföljning i form av automatiserade påminnelser och kravhantering. Dessutom genererar systemet alltid komplett bokföringsunderlag.

Faktureringsprogram för stora och små företag

Att skicka och betala fakturor är en verklighet som alla företag står inför, oberoende av hur stort eller litet bolaget är. Det är en del av det administrativa arbetet som hör till företagandet. Därför är det också väsentligt att faktureringen inte ska ta för mycket tid i anspråk, och för att det ska fungera smärtfritt behöver man ett bra faktureringsprogram med flera automatiserade processer. Med vårt faktureringsprogram kan ni underlätta allt från att få betalt till att bokföra.

Faktureringsprogram med fast fakturakostnad

11 kronor per faktura

Du skapar och skickar enkelt dina fakturor. Därefter tar vi hand om resten.
Enkelt!

  • Inga tidskrävande moment
Faktureringsprogram med bra fakturaleverans

Skicka som det passar dig

Skicka dina fakturor via post, e-post, SMS, Kivra eller som efaktura. Vi erbjuder en mängd leveransalternativ!

  • Privatpersoner och företag

  • Kundanpassad leverans

Faktureringsprogram med automatisk avprickning

Automatisk avprickning

Få automatisk avprickning av inbetalningar, direkt till ditt bankgironummer.

  • Komplett bokföring

  • Betalning direkt till eget konto

Fem anledningar att välja Billecta:

Fakturaservice

Innehåller alla delar från skapande av faktura tills den är betald och bokförd. Vi hjälper dig från start till mål!

Fakturaprogram med fakturaservice

Fakturahantering

Skicka fakturan i vilket format du vill, och ta betalt med vilken metod du vill.

Faktureringsprogram med avtalsfakturering

Kravhantering

Påminnelse- och kravhantering är integrerat i vårt system. Du behöver inga externa tjänster.

Faktureringsprogram med påminnelsehantering

Fakturaköp/Factoring

Med ett klick kan du sälja din faktura till oss och få betalt direkt. Inga onödiga mellanhänder eller lång väntan på att pengarna ska bli insatta.

Faktureringsprogram med fakturaköp

Autogiro

Vi erbjuder en fullständig och lätthanterad autogirolösning för dina kunder.

Faktureringsprogram med autogiro

Faktureringsprogram för stora och små företag

Att skicka och betala fakturor är en verklighet som alla företag står inför, oberoende om du är ett storföretag eller ett småföretag. Det är en del av det administrativa arbetet som hör till företagandet. Därför är det också väsentligt att faktureringen inte ska ta för mycket tid i anspråk, och för att det ska fungera smärtfritt behöver man ett bra faktureringsprogram med flera automatiserade processer. Med vårt faktureringsprogram kan ni underlätta allt från att få betalt till att bokföra.

Ett lämpligt faktureringsprogram för bolag av varierande storlek

Ett bra fakturaprogram ska gå att anpassa efter respektive företag. Ett större aktiebolag som skickar flera hundratals fakturor varje månad har andra behov än vad den lilla enskilda firman har. Det är någonting vi har tagit vara på när vi utformat vår tjänst. Vi erbjuder alla företag en specialist som utgår från er situation för att sedan ta fram en lösning som är anpassad efter företagets situation och behov. Implementeringsprocessen av vårt faktureringsprogram går därmed enkelt, smärtfritt och resulterar i en skräddarsydd programvara.

Naturligtvis kommer vi dessutom utbilda samtliga medarbetare som berörs av redovisningen i våra system, så att ni snabbt kan komma igång med ert nya faktureringsprogram. När programmet väl är implementerat får ni dessutom tillgång till support, och vi följer kontinuerligt upp er upplevelse av tjänsten för att säkerställa att den fungerar som ni önskar. Är det någonting som inte fungerar som tänkt kommer vi hjälpa er att lösa det för att faktureringen alltid ska kännas enkel att hantera. Just för att det är viktigt för oss att Billectas faktureringsprogram ska vara omtyckt av våra kunder erbjuder vi också alla företag att testa programmet gratis i 30 dagar.

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!

Ett komplett faktureringssystem

Med vårt faktureringsprogram kan du och ditt företag åstadkomma helt automatiserade faktureringsflöden. Kärnan med vår verksamhet är alltid att arbeta med ett nära samarbete till våra kunder för att på det sättet faktiskt kunna bidra till en smidig vardag för alla företagare. Vi anser att fakturering ska gå snabbt, vara enkel och spara tid – det är det vi strävar efter att åstadkomma för alla våra klienter.

Fakturahantering

Vårt system är anpassat för att du ska kunna välja hur fakturorna ska utformas, vad de ska innehålla och hur de ska levereras till kunden. Fakturan och fakturamallen anpassas automatiskt efter ert företag med logga och inbetalningsuppgifter och du kan alltid bifoga en bilaga eller ett försättsblad om du vill skicka ytterligare information eller erbjudanden till kunden. Du har dessutom tillgång till ett kundregister där det går att spara all information som behövs för att skicka fakturorna till rätt kund.

Av erfarenhet vet vi att företag föredrar att skicka sina fakturor på olika sätt. Därför fungerar vårt system med flera betalningssätt. Det går exempelvis att skicka fakturorna via Kivra, e-post, som e-fakturor eller att begära betalning via Swish. Tack vare vår bankkoppling bokas inbetalningarna mot fakturor per automatik även om kunden alltid betalar direkt till ert konto. Har du återkommande kunder kan du med fördel välja att låta dem använda autogiro, och även det är naturligtvis något som är möjligt med Billectas faktureringsprogram. Kort och gott är Billectas fakturahantering något som passar för alla oberoende av hur du vill hantera fakturorna.

För att göra det så enkelt som möjligt finns vi med i alla steg i processen. Vi kan guida er till hur ni kommer igång med e-fakturering till privatpersoner, hur ni upprättar möjligheten att använda autogiro och berättar gärna mer om andra fördelar med systemet, såsom möjligheten att sälja fakturor till oss.

Systemet är anpassat för att kunna hantera olika stora mängder fakturor. Det är inga problem att skicka iväg hundratals fakturor med några enkla knapptryck, samtidigt som det går att skapa enstaka fakturor till kunder för ett engångsköp.

Bokföring och avprickning

Det är självklart inte bara viktigt att det ska vara enkelt att skapa och skicka iväg fakturor i ett riktigt bra faktureringsprogram. Utöver att den processen ska vara sömlös behöver även det som händer därefter vara det; nämligen avprickning och underlag för bokföring. När en av de fakturor du har skickat genom vårt faktureringsprogram blir betald av kunden kommer den prickas av automatiskt i systemet. Det innebär att du enkelt kan följa upp om du har fått betalt och får en överblick av den aktuella likviditeten i företaget.

Behöver du underlag för bokföringen, eller om revisorn vill ha ett utdrag av inkomna betalningar, loggar du enkelt in på ditt konto och hämtar en aktuell rapport över alla inkomna betalningar. Eftersom faktureringsprogrammet går att integrera direkt med företagets bankkonton kommer rapporterna uppdateras kontinuerligt, vilket gör att du behöver avsätta mindre tid på att bokföra. Systemet hjälper dig ta fram alla underlag du behöver.

Påminnelse- och kravhantering

Till skillnad från många andra faktureringsprogram ingår påminnelse- och kravhantering utan någon extra kostnad i faktureringsprogrammet. Om en kund inte betalar sin faktura i tid kan du skräddarsy hanteringen av påminnelser direkt i programmet. Du avgör hur snart en påminnelse ska skickas ut, och om en faktura inte är betald i tid kommer systemet skicka iväg den utan att du behöver lyfta ett finger.

Det går även att hantera inkassoärenden i programmet. Även vad gäller dem har du möjlighet att ställa in när ett ärende ska gå vidare till inkasso, och sedan tar vårt system hand om resten. På det sättet behöver du inte själv hålla koll på när det är dags att skicka ett ärende vidare, utan det är något som faktureringsprogrammet sköter av sig självt.

Både vad gäller påminnelser och inkassoärenden kan du vara trygg med att våra system tar hand om allt från hantering till avprickning. När du är inloggad på dina sidor kan du smidigt följa var i processen en saknad betalning befinner sig och få en prognos över vad som händer härnäst.

Vi använder redan
Billecta

Från småföretagare till giganter och organisationer – våra tjänster
används av alla typer av verksamheter.

Fastum logga
WWF logga
billecta-kund-cancerfonden-h30px
Röda korset logga

Fakturor med RUT och ROT

Erbjuder du dina kunder tjänster som ger rätt till RUT- och ROT-avdrag är det behändigt att skapa de fakturorna i vårt program. När du skapar fakturan klickar du i att ett avdrag för RUT/ROT ska göras och sedan läggs det till på fakturan innan den skickas iväg. 

Efter att fakturan är betald genererar vi automatiskt underlag till Skatteverket och din bokföring.

Skicka fakturor i olika valutor

Det går att skapa kreditfakturor i faktureringsprogrammet genom att välja en av de fakturor du har skapat. När du har gjort det skapas originalfakturan med omvänd kvantitet och det går att ange vilket belopp som ska krediteras. Att allt det här går att göra direkt i faktureringsprogrammet innebär att du kan korrigera fakturor i efterhand, och originalfakturan sparas i systemet till dess att kreditfakturan är attesterad.

Ett komplett faktureringssystem

Som du säkert lagt märke till är vårt faktureringsprogram utformat för att göra så många processer som möjligt automatiserade. Det är det som är nyckeln till att allt arbete med att ta betalt av sina kunder inte ska vara belastande utan gå som en dans. Det i kombination med att våra lösningar går att skräddarsy efter de unika behov som finns i ett företag är en av de många anledningarna till att så många kunder väljer att ge oss förtroendet att hjälpa till med fakturering.

Med Billecta får ni ett helt automatiserat fakturaflöde utan att betala för mycket. Många av de allra viktigaste funktionerna ingår i faktureringsprogrammet, och vi erbjuder också flera tilläggsfunktioner för en billig kostnad. Att fakturera ska inte kosta för mycket eller ta en stor mängd tid och det är några av de ledord vi följer i vårt arbete med att utforma praktiska faktureringslösningar för aktiebolag, enskilda firmor, kommanditbolag och övriga företagsformer.

Bekanta dig med vårt faktureringsprogram

Är du på jakt efter ett faktureringsprogram men vet inte vilket du ska välja? Inga problem! Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss för att boka en demo. Genom det får du en chans att uppleva programmets fördelar och hur det fungerar i praktiken, vilket kommer underlätta inför beslutet om vårt program är något som passar för ditt företag. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om faktureringsprogrammet, boka en demo eller om du har frågor om hur systemet fungerar.

Vill du testa Billectas faktureringsprogram gratis i 30 dagar? Välkommen att ta kontakt med oss!

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!