Fakturaservice – ett enkelt och smidigt alternativ för alla företag

Vi automatiserar hela ditt faktureringsflöde och
hjälper dig att både ta betalt och få betalt.

Komplett fakturaservice med Billecta

Att fakturera ska vara enkelt och inte ta för mycket tid. Att göra det till en realitet för alla företagare är målet för oss på Billecta. Här kan alla företag få en komplett fakturaservice som både är tidsbesparande och kostnadseffektiv. Till vår fakturaservice hör allt från att skapa och skicka fakturor till att få betalt. Givetvis genererar systemet alltid komplett bokföringsunderlag och erbjuder möjligheter till effektiv avstämning och uppföljning.

Fakturaservice

Skräddarsydd påminnelsehantering
efter dina behov

Påminnelsehantering

Skräddarsy påminnelseprocessen och behåll avgifterna – från standardrutin på kunder till specifik rutin för enskilda kunder eller fakturor.

Påminnelsehantering

Skicka fakturor

Skräddarsy din påminnelseprocess och behåll avgifterna – från standardrutin på alla kunder till specifik rutin för enskilda kunder eller fakturor.

Brev

Fakturaservice anpassad efter små och stora företag

Alla företag har olika behov när det kommer till fakturering. Det är någonting som vi på Billecta har full förståelse för och har anpassat vår fakturaservice efter. Vår plattform passar lika bra för det stora företaget med tusentals fakturor som ska skickas ut varje månad till den lilla firman som har ett fåtal kunder och affärshändelser. Det är inte storleken på företaget som avgör om Billectas fakturaservice är det rätta valet, utan snarare om bolaget vill åstadkomma en enklare fakturering med flera automatiska processer. Om så är fallet tror vi att ni kommer uppskatta det faktureringsprogram vi erbjuder till kunder över hela Sverige.

Företag som väljer att använda Billectas fakturaservice och -program kommer få en tjänst som är anpassad efter de behov som föreligger. Kanske har ni ett eget affärssystem och vill integrera vår tjänst med den? Inga problem! Eller är det så att ni vill skicka samtliga fakturor direkt via vår plattform? Det går också lika bra. Det är alltid våra kunders behov som styr vilken lösning som ska implementeras och vi är noga med att kontinuerligt skapa nya integrationsmöjligheter till sådana affärssystem som våra kunder använder.

Skicka fakturor billigt, smidigt och snabbt

Att få betalt för det arbete man gör är avgörande för att ett företag ska må bra och förhoppningsvis kunna expandera. Att skapa och skicka iväg fakturor är kort och gott avgörande för ett bolags existens, men också något som snabbt kan bli tidskrävande och äta av den tid som egentligen borde fokuseras på verksamheten och driften. Billectas fakturaservice är utformad för att det ska gå snabbt att skicka fakturor oavsett hur stort antal som ska skapas åt gången. Det är dessutom ett väldigt förmånligt faktureringsprogram – för så lite som tio kronor per faktura får du tillgång till en komplett fakturaservice. Skickar företaget fler än 1 000 fakturor per månad erbjuder vi dessutom prisvärda paket för det.

Ta kontroll över faktureringen till rätt pris

Billecta gör det möjligt för samtliga företag att få en bättre kontroll över faktureringen och att sänka kostnaderna. Bolaget skapar enkelt sina fakturor direkt på plattformen eller genom integreringar med företagets affärssystem. När fakturan blir betald kommer den prickas av per automatik. Det är något som många av våra kunder uppskattar eftersom den automatiserade processen innebär att arbetet med bokföringen går betydligt snabbare att göra än om samtliga affärshändelser ska kontrolleras och granskas manuellt.

Kom igång med Billectas heltäckande fakturaservice

När ett företag skickar en faktura ger det ett seriöst intryck att fakturan är tydligt uppbyggd, och självklart ska den också innehålla samtlig information som behövs för att kunden ska kunna betala den. Att börja skapa och skicka fakturor med Billecta är väldigt enkelt. När företaget har skapat en profil och loggar in på vår portal går det genast att börja fakturera. 

För att kunna skicka fakturor fyller ni i vissa uppgifter om bolaget, och dessa kommer sedan adderas till de fakturor som skapas och skickas iväg till kunderna. Utöver grundläggande uppgifter såsom företagets namn, adress och organisationsnummer är det också möjligt att anpassa fakturorna på andra sätt via menyn med inställningar. Det går till exempel att addera företagets logotyp.

Produkt- och kundregister ingår i Billectas fakturaservice

När ni använder er av Billectas fakturaservice kan ni upprätta flertalet register som kommer underlätta faktureringen. De register som finns i Billecta är:

  • Produktregister
  • Kundregister
  • Projekt
  • Kostnadsställen

Både projekt- och kundregister går att importera och exportera. I kundregistret går det att addera nya kunder och att ändra den information som rör befintliga sådana. På varje kundkort går det att lägga till kontaktuppgifter och det är även här ni kan aktivera möjligheten till e-faktura. När ni senare ska skicka en faktura till någon kund väljer ni enkelt mottagaren i kundregistret och då importeras samtliga uppgifter per automatik.

I produktregistret kan ni föra in samtliga produkter och tjänster ni säljer. Genom att föra in så många av dem som möjligt kan ni göra att fakturaflödet blir ännu mer effektivt och att det går betydligt snabbare att skapa en ny faktura.

Fakturera och få betalt snabbt

När ert företag ska skicka fakturor till sina kunder går det att välja hur de ska levereras. Det är möjligt att skicka dem som e-fakturor, som PDF via mail, till Kivra eller begära att kunden betalar via Swish. Som standard när en faktura betalas kommer pengarna in på företagets klientmedelskonto på Billecta, och pengarna förs därifrån över till det bankkonto företaget har valt. De överföringarna sker dagligen, vilket innebär att det inte tar lång tid innan pengarna finns på ert konto när kunden väl har betalat. Vill ni hellre fakturera med ett eget bankgironummer går det också bra att göra.

Påminnelse- och kravhantering

Den fakturaservice som Billecta erbjuder är heltäckande. Med det menas att tjänsten är skapad för att finnas med från det att fakturan skickas tills det att den faktiskt är betald och ett bokföringsunderlag genereras. Ibland kan det hända att en kund inte betalar i tid, och det kan snabbt bli en situation som tar mycket tid att lösa. Så är det däremot inte med Billectas fakturaservice. På plattformen sker både påminnelse- och kravhantering automatiskt utan att ni som borgenär behöver göra något manuellt arbete.

Som företag kan ni göra inställningar som rör påminnelser och betalningskrav. Inställningarna gör det möjligt att bestämma när plattformen ska skicka ut påminnelsekrav, och när en förfallen betalning ska gå vidare till inkasso. När de kriterier företaget har valt är uppfyllda kommer betalningskravet gå vidare på det sätt som ni har bestämt, om det så är genom en påminnelse eller ett inkassoärende. Samtliga fakturor som skickas via plattformen kommer prickas av automatiskt och det gäller även för betalningskrav.

Fakturering som uppskattas av kunderna

Vi tror att det är viktigt att ett företag kan skapa goda relationer till sina kunder, även när det handlar om att ta betalt för det arbete man har utfört. Vår fakturaservice är inte bara tacksam för företaget som ska få betalt, utan även för kunden som ska betala. Oberoende av hur fakturan skickas, om det är elektroniskt eller via vanlig post, kan kunden hitta samtliga betalningsuppgifter på vår kundwebb. Det här gör att det fakturerande företagets kunder enkelt kan ladda ner kvittenser och kopior på tidigare fakturor om det behövs, utan att företaget själv behöver leta rätt på dem och skicka iväg dem igen. 

Billecta hjälper er som vill sälja fakturor

Utöver att ni kan skicka fakturor genom Billecta och njuta av fördelen att avprickning sker av sig självt är det även möjligt att sälja fakturor till oss. När ni väljer att sälja en faktura innebär det att vi tar över det betalningskravet mot er kund och fakturerar denne. Ni behöver således inte skicka fakturan själv och invänta att kunden ska betala. 

Att sälja fakturor passar bra om ni inte har tid att skapa och skicka fakturor själva, eller när ni behöver få betalt snabbt. Kort och gott är det ett sätt att undvika problem med likviditeten att sälja fakturor, och det är någonting vi på Billecta gärna hjälper er med.

Faktureringsprogram – Komplett för företag

Vi automatiserar hela ditt faktureringsflöde och hjälper dig att både ta betalt och få betalt.

  • Avprickning, kravhantering och påminnelsehantering
  • API- och integrationsvänligt
  • Automatisk bokföring
  • Ingen bindningstid

Vill ni förenkla er fakturahantering? Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!

Vi använder redan
Billecta

Från småföretagare till giganter och organisationer – våra tjänster
används av alla typer av verksamheter.

Fastum logga
WWF logga
billecta-kund-cancerfonden-h30px
Röda korset logga

Har du ett företag och vill testa Billecta kostnadsfritt i 30 dagar?