Vad är fakturaköp?

Fakturaköp innebär att ett annat företag tar över de betalningskrav du har och skickar fakturor för dem. Fördelarna med att använda sig av fakturaköp är flerfaldiga. De allra största är:

  • Du får betalt snabbare
  • Du undkommer ekonomisk administration
  • Ditt företag överlåter kreditrisken till oss

Billecta erbjuder fakturaköp antingen på återkommande eller enstaka fakturor. Det innebär att du kan välja att överlåta de fakturor du vill till oss. När vi köper en av dina fakturor kommer du få betalt direkt, vilket i sin tur innebär att du får en förbättrad likviditet på en gång. Du behöver inte heller hålla koll på fakturan när den väl är skickad eftersom vi tar hand om allt som rör den, från påminnelsehantering till kravhantering.

Fakturaköp är framförallt populärt för företag som snabbt behöver förbättra kassaflödet. När du skickar en vanlig faktura kan du få vänta i regel minst 30 dagar på att den blir betald, men genom att sälja en faktura kommer pengarna in snabbare. Det är även vanligt att man väljer att använda sig av fakturaköp när man inte har tid att skapa och hantera samtliga betalningskrav själv.

Är du också nyfiken på fakturaköp och hur de kan underlätta för dig som företagare? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Billecta! Du förbinder dig aldrig till att sälja ett visst antal fakturor till oss, och det gör att den här tjänsten passar utmärkt för dig som vill ha en större flexibilitet i din näringsverksamhet – samtidigt som du får möjlighet att minska din egen administrativa börda.

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!

Vi använder redan
Billecta

Från småföretagare till giganter och organisationer – våra tjänster
används av alla typer av verksamheter.

Fastum logga
WWF logga
billecta-kund-cancerfonden-h30px
Röda korset logga