Vad är en e-faktura?

En e-faktura är en faktura som skickas digitalt. Kunden tar emot fakturan direkt i sin internetbank och kan betala den därifrån. För att kunna skicka e-fakturor måste du som företagare kontakta den bank du använder för att anmäla dig till tjänsten. De kunder du har som vill använda sig av e-faktura behöver i sin tur själva anmäla sig för det i sina respektive internetbanker.

En e-faktura innehåller naturligtvis samtlig information och uppgifter som krävs för att en faktura ska vara giltig. De uppgifter som finns med på fakturan speglar den information som hade funnits med om du hade valt att skicka fakturan exempelvis via vanlig post eller som PDF. De största fördelarna med att använda e-faktura är:

  • Kunden kan granska fakturan digitalt
  • Kunden kan godkänna betalningen direkt i sin internetbank
  • Du som företagare levererar enkelt fakturorna utan någon onödig extra administration

I dagsläget när vi hanterar allt fler bankärenden via nätet är det väldigt omtyckt att använda e-fakturor, och därmed är det också en fördel för dig som har ett företag att kunna erbjuda dina kunder att få fakturorna levererade direkt till sina internetbanker. Med Billectas faktureringsverktyg går det både att skicka e-fakturor till privatpersoner och till företag.

För att kunna skicka e-fakturor via Billecta behöver du logga in på dina sidor och ange det fakturautställar-ID, FUI, som du får av bolagets bank. Det är de uppgifterna kunderna behöver för att kunna leta rätt på ditt företag och anmäla sig för att ta emot elektroniska fakturor.

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!

Vi använder redan
Billecta

Från småföretagare till giganter och organisationer – våra tjänster
används av alla typer av verksamheter.

Fastum logga
WWF logga
billecta-kund-cancerfonden-h30px
Röda korset logga