Hur tar man betalt?

Att ta betalt av sina kunder är kärnan i företagandet. I slutändan är det just det som gör att man kan driva sin verksamhet, och därför är det viktigt att det är enkelt att göra och att det erbjuds betalningssätt som uppskattas såväl av dig som företagare som av dina kunder.

Som kund hos Billecta kan du ta betalt på flera sätt.

Autogiro – om du fakturerar med ett eget bankgironummer och har återkommande fakturor till samma kunder kan du aktivera autogiro. Det gör du när du är inloggad på dina sidor. För att kunna använda autogiro måste kunden ge sitt medgivande till det.

Kortbetalning – det är enkelt att aktivera kortbetalningar och om du gör det kan kunden betala sin faktura med sitt vanliga bank- eller kreditkort. För att kunna använda kortbetalning måste du aktivera tjänsten och uppge vilket IBAN/BIC-nummer kortbetalningarna ska överföras till.

Swish – det går att erbjuda kunder att betala med Swish genom Billectas faktureringssystem. För att en kund ska kunna betala via Swish bör du som företagare ha aktiverat tjänsten för bolaget. Det gör du hos din bank.

Betalning till bankkonto – du kan begära att få betalt till företagets bankkonto genom att ange kontonummer på fakturan. Det här alternativet används även när du har kunder utomlands som ska betala för en tjänst eller vara du har förmedlat.

Med Billecta blir faktureringen lätt som en plätt och du är alltid fri att välja vilket sätt du vill få betalt på beroende på kund och faktura. Det är således du som styr faktureringen enligt dina egna premisser, och de många sätt du kan välja mellan kommer uppskattas såväl av dig som av dina kunder.

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!

Vi använder redan
Billecta

Från småföretagare till giganter och organisationer – våra tjänster
används av alla typer av verksamheter.

Fastum logga
WWF logga
billecta-kund-cancerfonden-h30px
Röda korset logga