Faktura till privatperson

Om du ska skicka en faktura till en privatperson i Billecta adderar du kunden i fråga till fakturan från kundregistret. Om det är en ny kund börjar du med att registrera kundens uppgifter. När du har importerat kundens uppgifter till fakturan är nästa steg att specificera vad fakturan gäller. Använder du Billectas faktureringsprogram är det här väldigt enkelt.

  • Importera det fakturan avser från tjänste- och produktregistret
  • Kontrollera därefter så att betalningsvillkoren stämmer

Du kan skicka en faktura till en privatperson på olika sätt. Antingen som PDF via epost, sms, via vanlig post eller också kan du skicka den digitalt via Kivra. Det är även möjligt att önska att få betalt via Swish, och vidare kan du skicka e-fakturor förutsatt att du har tillgängliggjort den möjligheten för en privatkund. När kunden tar emot fakturan innehåller den samtliga betalningsuppgifter och när denne betalar kommer fakturan automatiskt att prickas av. Därmed genereras automatiskt det bokföringsunderlag du behöver till redovisningen. 

Om du vill kan du göra inställningar för när en betalningspåminnelse ska skickas ut till en privatperson. Dessa inställningar kan vara kundspecifika eller generella och du anger hur du vill att kravhanteringen ska skötas när du är inloggad på portalen.

Väljer du att fakturera privatpersoner med Billectas faktureringsprogram är det enkelt att addera RUT och ROT och att på ett smidigt sätt skapa och skicka fakturor. Programmet är skapat för att vara så enkelt att använda som det bara är möjligt, och du som företagare har dessutom en möjlighet att testa programmet gratis i en månad!

Vill ni förenkla er fakturahantering?
Prova Billecta helt gratis i 30 dagar!

Vi använder redan
Billecta

Från småföretagare till giganter och organisationer – våra tjänster
används av alla typer av verksamheter.

Fastum logga
WWF logga
billecta-kund-cancerfonden-h30px
Röda korset logga