Företag som jobbar med att erbjuda SaaS-tjänster förstår i regel fördelarna med automatisering av tjänster, då detta brukar vara en central del i affären. Faktureringsprocessen är inget undantag från detta, utan här finns massor av fördelar för dig som tjänsteleverantör. För er som ännu inte tagit steget över till att bygga in en modern faktureringautomation i er SaaS-lösning tänkte vi ge er fem konkreta anledningar till varför ni borde göra detta.

Saas-lösning fakturering

1. Slipp fakturaskapandet

Att skapa en faktura tar tid – i regel inte speciellt lång tid – men det tar tid och fokus från annat. Du ska sammanställa den nödvändiga informationen som fakturan ska innehålla, och se till att den kommer med utan några felaktigheter. Inte sällan har kunden specifika önskemål om format eller specifika detaljer på fakturans innehåll. En automatiserad lösning tar bort samtliga moment och frigör tid, samtidigt som du undviker manuella felaktigheter och typos. Rätt information till rätt faktura, helt automatiskt.

2. Inga fler uteblivna fakturaleveranser

Individualiseringen och kravet på ökad flexibilitet i fakturaleverans ställer ökade krav på dig som vill ta betalt av kund. En helt automatiserad lösning med en palett av leveranskanaler tar bort denna utmaning helt, och ger kunden ett brett utbud av alternativ som kan möta dennes preferenser. Utöver att du slipper risken att fakturan inte når rätt slutmottagare på grund av felaktiga kanaler kommer det ökade utbudet av leveransformer och flexibiliteten i detta att bidra till en ökad kundnöjdhet.

3. Försenade betalningar slutar vara din huvudvärk

Givetvis förstår vi att ett automatiserat system inte eliminerar försenade och uteblivna betalningar helt och hållet, men det tar bort en mycket stor del av problemet kring detta.

Genom att erbjuda kunden deras föredragna betalsätt och en automatiserad hantering av inbetalningarna, samt en integrerad påminnelsehantering kommer andelen försenade betalningar minska drastiskt.

4. Slipp administration med uppföljning med påminnelse och kravhantering

Med påminnelsehanteringen på plats frigör du mycket tid och resurser till annat, men detta gäller även helt uteblivna betalningar. Ett modernt automatiserat fakturasystem kan också hantera din kravhantering. Du väljer själv vilken respit du vill ge dina kunder när pengarna inte kommer in, och kan därefter låta systemet sköta processen. Dessutom slipper du risken att skicka påminnelser på redan betalda krav då samma system hanterar inkomna betalningar av krav som de vanliga betalningarna. När en betalning är gjord prickas denna automatiskt av och avräknas mot systemet.

5. Slipp bokföring

När pengarna väl är inne behöver du inte manuellt bokföra detta, utan ditt automatiserade system genererar ett aktuellt bokföringsunderlag med fullt stöd för periodisering, kostnadsställe och liknande. Bokföringen uppdateras sedan automatiskt via integration eller via filleverans utifrån dina önskemål.

Slutligen

Utöver dessa fem tunga argument för att bygga in en modern faktureringsautomation i er SaaS-lösning har vi fler. Kontakta oss gärna för att få höra dessa, eller för att få mer information om hur vi på Billecta kan hjälpa er att komma igång med en integrering.